+36306294560 hello@eszoveg.hu

Azt gondolom, hogy az a legjobb, ha elsőként józan paraszti ésszel vizsgáljuk meg a kérdést. A válaszhoz így sokkal egyszerűbben eljutunk, abban az esetben, ha weboldalunk, webáruházunk van, de nem tudjuk eldönteni, hogy fizessünk-e szövegírónak a kreatív tartalomért vagy inkább az ingyenes AI-t válasszuk.

 

Nézzük meg a tapasztalataidat!

Többnyire jó, ha az életben megszerzett tapasztalatainkat számba vesszük, felidézzük. Sokat segít a helyes döntés meghozatalában.
Minden mindennel összefügg és vannak alapvető törvényszerűségek, amelyek akkor is léteznek, ha nem hiszünk benne. Ilyen az áram, ami a vezetékben fut: attól még, hogy nem látjuk magát az áramot, ott van a vezetékben. Néhányan -többek között én is- megtapasztaltuk, hogy valóban így van 😉

 

Melyik pizzát választod?

Ha döntenünk kell egy gép vagy egy ember munkája között, segít, ha egy kicsit kreatívan állunk hozzá a kérdéshez.
Te melyik pizzát választod, ha igazán finom pizzára vágysz? Bemész valamelyik élelmiszerüzletbe és megveszel egy gyárban, gépek által készített pizzát vagy a kedvenc pizzériádból rendelsz egyet?

Esetleg már annyira ismered a pizzériát, hogy azt is tudod mikor dolgozik a legügyesebb szakács, aki különösen finom pizzát készít neked. Talán a kreativitásának köszönhetően nem is lesz mindig pont ugyanolyan, de szívét-lelkét beleteszi annak érdekében, hogy neked a legjobbat nyújtsa minden alkalommal.

 

A döntés egyéb összetevői

Előző történetből láthatod a különbséget egy gép és egy ember alkotása között. Azonban lehet, hogy te jobban szereted a bolti pizzát. Ennek több oka is lehet: nincs a környéken igazán jó pizzéria, neked nem fontos, hogy finom legyen, nem szeretnél a minőségért többet fizetni.
Bármelyik vagy egy másik hasonló válasz igaz rád, úgy azt gondolom számodra teljesen megfelelő a kreativitást nélkülöző mesterséges intelligencia használata. Ha hasonlóan gondolkodsz a szövegírással kapcsolatban, mint a pizzás esetben, akkor véleményem szerint többnyire elégedett leszel az AI-val.
Teljesen nem fogod tudni mellőzni az ember által végzett munkát, mert sokunk tapasztalatai azt mutatják, hogy még sok a hiba a mesterséges intelligencia által generált szövegekben. Azonban ezek javításához nem kell kreatív szövegíró, csak egy értelmes alkalmazott vagy akár te magad, hogy ne úgy kerüljön ki a poszt, hogy egy 10 éves gyerek is megtalálja benne a tartalmi, logikai vagy egyéb hibákat.

Kreatív szövegírás - Mesterséges intelligencia

Ha szereted a minőségi pizzát…


Egyre többen vagyunk, akik az élet különböző területein a minőséget választjuk a mennyiség helyett. Az alábbi egyszerű példán keresztül láthatod, hogy van, amikor érdemes a mennyiség helyett a minőséget választani.
Mi történik, ha sok, minőségileg kifogásolható -többnyire gépek által- készített ételt eszünk? Az esetek nagy részében elhízunk és nem igazán leszünk energikusak, egészségesek.
Minőségi ételek mértékletes fogyasztása, kreatív összeállítása esetén azonban nagy valószínűséggel a testünket feltöltjük sokféle vitaminnal, rosttal, nem hízunk el. Ezáltal esetleg még sportolni is kedvünk támadhat, így még tovább jutunk az egészséges testünk megőrzése, fejlesztése terén. Ekkor már az étel mennyiségét is növelhetjük, hiszen a többlet energiát az edzés során felhasználjuk és beépítjük növekvő izomzatunkba.

Ezáltal még energikusabbá válhatunk és további előnyökre tehetünk szert. Javulhat az alvás minősége, jobb lesz a szellemi teljesítményünk, növekszik a cégünk bevétele.

Amennyiben a történetek során arra a következtetésre jutottál, hogy számodra fontos a kreativitás és a minőség a weboldalad, webáruházad szövegeiben és folyamatosan fejlődni is szeretnél, úgy keress telefonon vagy emailben!